Header image

Pampelle – wyjątkowy aperitif prosto z Francji

pampelle aperitif

Aperitif to rodzaj napoju alkoholowego, który serwowany jest przed posiłkiem, aby pobudzić apetyt i rozluźnić atmosferę. Często podaje się go z lekkimi przekąskami. Kultura spożywania napojów typu aperitif jest szczególnie popularna w krajach, gdzie spotkania towarzyskie skupiają się głównie na wspólnym spożywaniu posiłków (Włochy, Francja, Hiszpania).

Pampelle Aperitif – nowa marka premium

Pampelle Aperitif to nowość na rynku napojów alkoholowych z sektora premium. Jest on wytwarzany z czerwonych grejpfrutów Ruby Star rosnących na terenach malowniczej Korsyki. Ich słodki smak połączony z wyraźną nutą goryczy przywodzi skojarzenia z napojami Spritz.

W tym wydaniu jest on jednak niepowtarzalny. Owoce grejpfrutów są krojone na pół i macerowane do całkowitego wydobycia z nich smaku. Przetwarzane są również skórki, a całe owoce wyciskane, aby wydobyć każdą, nawet najmniejszą kroplę o charakterystycznym kolorze. Aperitivo wyróżnia się również użyciem chininy z kory drzewa chinowego, bittersa z korzenia goryczki, a także występującej we Francji eau-de-vie ze sfermentowanych i destylowanych winogron.

Pampelle jest napojem o niskiej zawartości cukru, a charakterystyczny posmak tego aperitfu idealnie wpasuje się w letnie popołudnia i wieczory, których charakter i smak podbijają w szczególności koktajle typu Spritz.

Grejpfrutowy aperitif – letnie koktajle z alkoholem marki premium

Najlepsze restauracje w Warszawie prześcigają się w kolejnych propozycjach drinków na bazie aperitif, wykorzystując do nich również Pampelle Aperitif. Wielbiciele delikatnej klasyki rozsmakują się w wersji tego aperitifu z tonikiem. Jest to jedna z najprostszych wersji letniego koktajlu. Równe porcje Pampelle i toniku oraz plasterek grejpfruta na brzegu szklanki, pobudzą kubki smakowe i lekko orzeźwią w upalny dzień.

Kolejną opcją jest drink, którego w zasadzie przedstawiać nie trzeba. Tym razem jednak w zdecydowanie w lepszej wersji z marką premium w roli głównej. Pampelle Spritz, bo o nim mowa, to dwie porcje Pampelle, trzy porcje prosecco, porcja wody gazowanej i dużo lodu. Propozycja idealna na letnią kolację, jak i zimowy wieczór.

Ciekawym rozwiązaniem jest również połączenie Pampelle z ginem i białym wermutem, dodatkowo aromatyzowane skórką pomarańczową. Tak przygotowany drink określa się French Negroni, będący zdecydowanym numerem jeden wśród miłośników wytrawnych koktajli.


Grejpfrutowe aperitivo – nowa marka premium i dystrybucja napojów alkoholowych


Różnorodność oferty hurtowej i detalicznej napojów alkoholowych sprawia, że każdy nowy rodzaj alkoholu w tym sektorze jest poddawany próbie rynku. Dystrybucja napojów alkoholowych skierowana jest do różnych lokali gastronomicznych jak choćby najlepsze restauracje w Warszawie. To one narzucają trendy, za którymi podążają inne lokale w Polsce.

Popularność, którą szturmem zdobyły letnie koktajle w wersji Spritz, uwarunkowały preferencje smakowe gości i przyzwyczaiły do unikalnych smaków. Pampelle Aperitif jest idealną odpowiedzią na potrzeby ciągłego rozwoju i doskonalenia koktajli serwowanych przez najlepsze restauracje w Warszawie.

Jeśli posiadacie w ofercie letnie koktajle i zależy Wam na wyprzedzeniu konkurencji we wprowadzaniu nowych smaków – czas na współpracę z Crimston! Specjalizacją firmy jest dystrybucja napojów alkoholowych, oferując współpracę w zakresie dystrybucji, sprzedaży hurtowej i detalicznej na terenie Polski.

Jeśli chcecie współpracować z dystrybutorem, któremu ufają najlepsze restauracje w Warszawie – zapraszamy do kontaktu i omówienia najkorzystniejszych rozwiązań.